Over het bedrijf

Eemland Software & Internet richt zich op het ontwikkelen en onderhouden van websites en web-applicaties. Het bedrijf is gevestigd in Amersfoort maar door de aard van de werkzaamheden is het mogelijk om te werken voor klanten in het gehele land.

Geschiedenis

Eemland Software & Internet is in 2003 opgericht door Martin van der Werf. Na ruim 10 jaar als software engineer gewerkt te hebben bij diverse bedrijven werd het tijd om iets anders te gaan doen.

In eerste instantie lag de focus voornamelijk op het hosten van websites, maar later werd het ontwikkelen van websites en web-applicaties het belangrijkste aandachtspunt.

In 2009 is het hosten van door derden gebouwde websites overgenomen door PM Networking, en worden door Eemland Software & Internet alleen nog websites gehost welke zelf zijn ontwikkeld. Hierdoor is meer tijd beschikbaar gekomen voor het bouwen en onderhouden van websites.

Techniek

Voor het ontwikkelen van websites wordt momenteel voornamelijk gewerkt met Node.js. Hierdoor is het mogelijk om zowel aan de server-kant als aan de client-kant gebruik te maken van Javascript. Als database wordt voornamelijk gebruik gemaakt van MongoDB, een document-georienteerde database.