Tekstopmaak

Inleiding

Op veel plaatsen binnen het CMS is het mogelijk om opgemaakte tekst in te voeren. Dit betekent dat de kenmerken van de tekst aangepast kunnen worden, zoals kopteksten en vet- of cursieve teksten. Ook kunnen er bijvoorbeeld afbeeldingen en links naar andere pagina's of websites worden ingevoegd.

Het invoeren van opgemaakte tekst bestaat altijd uit twee stappen:

1. Het invoeren van de tekst zelf.
  2. Het opmaken van de tekst.

Het invoeren van de tekst

Klik hiervoor op de knop "Tekst" naast het tekstveld. Hierdoor wordt het scherm "Tekst wijzigen" geopend met daarin een veld voor het invoeren van de tekst.

Meer informatie

Het opmaken van de tekst

Na het invoeren van de tekst kan deze van opmaak voorzien worden. Door op een stuk tekst te klikken verschijnt een menu waarmee de opmaak van de geselecteerde tekst aangepast kan worden.

Meer informatie